Vanilkové rohlíčky

2013 12 vanilkové rohlíčky (2)

Pečení vánočního cukroví nemusí být noční můra ani v domácnostech s diabetikem.

Jak na to vám poradí specialista – nutriční terapeutka z IKEM – Bc. Vladimíra Havlová

Už Vás doma voní ta nejvybranější vůně, připomínka domova, něhy a lásky? Skrývá se v tmavě hnědém, vláčném lusku. Ale když zavřete oči, přivoníte, vyvstane Vám před očima mnoho krásných věcí. Jedna z nich jsou určitě také….
Vanilkové rohlíčky

Potřebujeme:
150 g hladké mouky, 20 g moučkového cukru, 100 g másla, 50 g mletých lískových oříšků, 1 žloutek, vanilka a moučkový cukr na obalení, vanilkový lusk nebo pár kapek pravé vanilkové esence
Postup přípravy:

Tato dávka vyjde na 1 plech ručně tvarovaných vanilkových rohlíčků.
Smícháme mouku, cukr, žloutek, mleté oříšky s plátky másla a ručně vypracujeme hladké těsto. Můžeme přidat kapku vanilkové esence, pokud ji máme k dispozici. Necháme v chladu odpočinout cca 30 minut. Troubu rozehřejeme na mírnou teplotu a pečeme dorůžova cca 20 minut. Ještě horké obalujeme v malém množství vanilkového cukru.

Hodnoty jsou uvedeny pro celé množství. Množství pro jednotlivé rohlíčky získáte vydělením počtem vyrobených rohlíčků.

Energie: 2 120 kcal, 8 880 kJ, Bílkoviny: 29 g, Tuky: 125 g, Sacharidy: 216 g, Cholesterol: 720 g

Posted in Recepty, Zdravý životní styl.