Mysleme i na své srdce s láskou, potřebujeme ho na celý život

sdceVěděli jste, že: Kyseliny omega-3 mohou snížit riziko úmrtí na selhání srdce až o polovinu?

Příjem dostatečného množství kvalitních rostlinných olejů a ryb redukuje riziko vzniku kardiovaskulárních chorob a snižuje pravděpodobnost úmrtí na tyto nemoci, řekl novinářům přednosta interní kliniky motolské nemocnice pro. MUDr. Milan Kvapil. Ačkoli jsou pro tělo nezbytné, lidský organismus si tyto kyseliny nedovede sám vyrobit.
Nastala doba salátů, nezapomeňme tedy na kvalitní panenský olej. Vybírat máme z čeho: olivový, lněný, slunečnicový, řepkový… Vždycky klademe důraz na kvalitu, aby olej byl co nejčerstvější a opravdu lisovaný za studena.
A ryby? I tady můžeme uspokojit své chuťové pohárky podle libosti.

Posted in Vše o jídle, Zdravý životní styl.