Brambory se špenátem

brambory-se-špenátem1
Připravíme si:
Pro 2 osoby: 6 brambor vařených ve slupce, 1 cibule šalotka, 3 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, miska čerstvých špenátových listů, mořská sůl, šťáva z půlky citrónu

Vyhrneme si rukávy a:
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. V pánvi na olivovém oleji orestujeme oloupanou a nasekanou šalotku s česnekem. Přidáme špenátové listy, krátce podusíme a promícháme s plátky vařených a oloupaných brambor. Směs osolíme, zakápneme citrónovou šťávou a za občasného obracení prohřejeme. Brambory se špenátem v této úpravě jsou chutnou a zdravou přílohou jak k masu, tak i k pečené rybě.
Energetická hodnota: 610 kcal/2550 kJ
Bílkoviny 19 g
Tuky 40 g
Sacharidy 43 g
Cholesterol 67 mg

Šárka Škachová

Posted in Nezařazené, Recepty, Zdravý životní styl, Život s diabetem.