Bramborový guláš s houbami

02-Bramborový-guláš-s-houbami
Pro 4 osoby potřebujeme: 400 g brambor, 300 g čerstvých hub, 2 červené papriky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 cibule, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře, 1 lžíce sladké mleté papriky, špetka kmínu, sůl, vývar nebo voda, libeček

Na oleji zpěníme drobně nasekanou cibuli a přidáme pokrájené houby. Společně orestujeme a zasypeme sladkou mletou paprikou, kterou necháme jen velmi krátce zpěnit. Zalijeme vroucím vývarem, osolíme a přidáme celé koření. Červenou papriku nakrájenou na proužky přidáme s oloupanými a na menší kostky nakrájenými bramborami k houbovému základu a zvolna pod pokličkou vaříme do změknutí brambor, tj. cca 40 minut. Nejlépe je použít brambory varného typu C. Ty se snadno rozváří a guláš tak získá tu správnou zahoustlou konzistenci. Bramborový guláš s houbami na talíři posypeme čerstvými lístky voňavého libečku, který funguje jako přírodní maggi.
Energetická hodnota: 180 kcal, 750 kJ
Bílkoviny 5 g
Tuky 1 g
Sacharidy 29 g

Šárka Škachová

Posted in Nezařazené, Recepty, Zdravý životní styl, Život s diabetem.