Bramborové karbanátky s uzeným pstruhem

Karbanátky nemusí být  jen z mletého masa a strouhanky. Co takhle připravit si karbanátky ze zeleniny, brambor a rybího masa?

 Potřebujeme: 2014 01 Bramborové karbanátky s uzeným pstruhem (web

pro 4 osoby: 400 g moučných brambor (varný typ B-C), 2 filety z uzeného pstruha, kousek vařeného květáku, 1 šalotka, sůl, špetka bílého pepře, 1 vejce, 1 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce nasekané pažitky, jemná strouhanka na zahuštění, přepuštěné máslo nebo olej na smažení

Postup přípravy:

Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme, nastrouháme a osolíme. Přidáme k nim rozmačkaná filátka ze pstruha, drobně nasekaný vařený kousek květáku se šalotkou, zjemníme zakysanou smetanou a ochutíme pažitkou, popřípadě i špetkou bílého pepře.  Je-li třeba, zahustíme bramborovou směs strouhankou. Rukama tvarujeme v dlani malé karbanátky, které z obou stran osmažíme do zlatova na přepuštěném másle nebo slunečnicovém oleji.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová

www.gurmanka.czwww.dolcevita.blog.cz

Energetická hodnota: 370 kcal, 1550 kJ, B-21 g, T-21 g, sach-27 g

 

Posted in Recepty, Zdravý životní styl, Život s diabetem.